top of page

Gelukskofferkindercoaching, lessen in Geluk 

8 lessen in persoonlijke ontwikkeling

Wat is Gelukskoffercoaching?

Gelukskoffer is een wetenschappelijk onderbouwde methode  voor kinderen, gebaseerd op de positieve psychologie.

Geluk is als een spier die je kunt trainen. Voor 40%  is geluk te beïnvloeden door bewust gedrag. Kinderen leren herkennen waar zij gelukkig van worden en hoe zij hier invloed op kunnen uitoefenen.  Dit geeft hen een positiever zelfbeeld en een stevige veilige basis.  Waardoor ze verantwoordelijkheid  nemen voor hun eigen geluk en dat van anderen. Een kind kan pas samenwerken, samenleven en goed zijn voor een ander als het goed gaat met het kind zelf.  De training is voor  kinderen van 6 t/m 13 jaar . Voor elk kind biedt deze training positieve bagage om mee te nemen voor de rest van zijn leven.

Het doel van de lessen: 

- vergroten van het zelfvertrouwen van de kinderen 

- bewust worden en stimuleren van zijn of haar eigen kracht

- ontdekken van hun eigen invloed op hun geluksgevoel (ook bij verdrietige en/of moeiijke situaties)

- ontdekken van hun talenten

- nieuwe inzichten vertalen naar dagelijks leven

De methode is een ‘ontdekkingsreis’ waarin ik de kinderen meeneem op hun reis naar persoonlijke ontwikkeling en de eigen invloed op geluk, dit gaat spelenderwijs.  De lessen geef ik een-op-een of in een groepje van maximaal 6 kinderen.

Inhoud van het programma De ‘ontdekkingsreis’ bestaat uit: 

* Les 1 Wat is geluk

* Les 2 Postief denken

* Les 3 Dankbaarheid

* Les 4 Talenten

* Les 5 Zelfvertrouwen

* Les 6 Toekomstdromen

* Les 7 Geluk doorgeven

 

Programma

Alle kinderen krijgen een eigen "Gelukskoffer", die ze gedurende de training gaan schilderen/versieren/beplakken. Ook zullen de kinderen de koffer gaan vullen met voor hem of haar waardevolle spullen/herinneringen en complimenten.

Iedere les bestaat uit theorie over een van de zeven thema's  met bijbehorende oefeningen, muziek en filmpjes.  Ook gebruik ik veel spelmateriaal dat gebaseerd is op dit thema waardoor het onderwerp concreter wordt.

Aan het einde van de les krijgen de kinderen een opdracht mee voor thuis, zodat  ze datgene wat ze geleerd hebben toe

kunnen passen  in hun dagelijks leven. Aan de ouders*  vraag ik om zoveel mogelijk mee te doen met deze Geluk in Uitvoeringsopdrachten. De waarde van de lessen wordt vergroot als er thuis ook mee geoefend wordt. 

De lessen zijn vrolijk,  verrassend en leerzaam waarbij ik ook kijk wat aansluit bij de kinderen. Welk spel spreekt hen aan?

Waar worden ze enthousiast van?  Iedere les heeft een bepaalde structuur maar de vorm kan veranderen op basis van hun eigen inbreng.

Meer weten?   zie www.gelukskoffer.nl

* lees tevens verzorgers/begeleiders

Heey gelukskoffer, ik heb geleerd dat je blij moet zijn met wat je hebt en dat je zoveel mogelijk dingen aan de positieve kant moet bekijken. Dat was het zo'n beetje....

Erik, 12 jaar

Als ik me eenzaam voel,dan denk ik nu aan de dingen die me gelukkig maken.

Serena, 11 jaar

gelukskoffer_edited.png
20190203_104637.jpg
roeren kleiner.jpg
20190411_082635_edited.jpg
bottom of page