Gelukslessen en Training Klaar voor de Brugklas!

aanvullende en waardevolle lessen op school.

 

Gelukskoffercoaching

 

Gelukskoffer is een wetenschappelijk onderbouwde methode voor de groepen 1 tot en met 8 van het primair onderwijs, gebaseerd op de positieve psychologie. In 7 lessen werken kinderen aan hun persoonlijke ontwikkeling en de eigen invloed op geluk. Dit resulteert in een positiever zelfbeeld en een sterk verbeterde sociale omgang.

De lessen in geluk dragen bij aan meer balans tussen IQ en EQ. De gelukslessen starten vanaf groep 3. Voor iedere bouw is er apart werkmateriaal. 

De gelukslessen kunnen ook worden ingezet als anti-pest programma. Als kinderen zelfvertrouwen ontwikkelen heeft dit een positieve invloed op de sfeer in de klas. Gelukskoffer wordt hier steeds meer voor ingezet. 

Om de kinderen zoveel mogelijk aandacht te kunnen schenken, geef ik de lessen van 1 uur in kleine groepjes of individueel. De lessen kunnen iedere week of desgewenst 1 keer in de 2 weken gegeven worden.  Er wordt gewerkt met digitaal materiaal, werkboeken, filmpjes en spelmateriaal. De kinderen worden actief betrokken bij het vormgeven van de lessen. 

Op de Lessen in Geluk pagina staat meer informatie over de

inhoud van de lessen. 

Klaar voor de Brugklas!

Als aanvulling of als los programma kan in de bovenbouw gestart worden met de training Klaar voor de Brugklas!

Tijdens deze training bereid ik kinderen voor om met vertrouwen de overstap te maken van groep 8 naar de middelbare school. Sommige kinderen zijn extra gespannen bij het vooruitzicht van het verlaten van hun vertrouwde school, docent en vrienden. Dit kan voor extra onrust zorgen bij het kind en zelfs in de klas, vooral in een al  drukke periode van musicals, kamp en afscheid.  Met deze training wil ik ze helpen om die spanning te verminderen, waardoor er  meer rust, plezier en (zelf) vertrouwen ontstaat. Klaar voor de brugklas! 

 

De training bestaat op scholen uit 5 of 6  lessen, afhankelijk van de behoefte,  van 1 uur  in kleine groepjes.  In de lessen werk ik o.a. met coachkaarten, het Brugklasspel en de Denk me sterk filosofie. Ook een interview met een brugklasser staat op het programma zodat de kinderen vragen kunnen stellen aan een "ervaringsdeskundige". 

Voor meer informatie kijk  op de pagina : Klaar voor de Brugklas! 

De tarieven voor de trainingen zijn voor scholen in overleg ivm de vorm van de training

 " Ik gun het iedereen om gelukkig te zijn. Door de gelukslessen krijg je meer zelfvertrouwen en daardoor heb je minder zin om andere kinderen te pesten. Je wilt juist met elkaar spelen ". Ilayda, 8 jaar 

(...) "Geluk kan een vaag begrip zijn, maar al snel kwamen we erachter dat het eigenlijk perfect past bij waar we als school voor staan: leerlingen bewuste keuzes laten maken en een reëel zelfbeeld meegeven."

Bron: Trouw, 27 januari 2018

    Geluk doorgeven:

*Steun Pip en Teun*

  zie pagina Bij Simoon

Voor vragen of informatie kun je altijd bellen:  0624268458

Email: BijSimoon@outlook.com

Alphen aan den rijn

Op deze site en alle hieruit vloeiende correspondentie en/of (mondelinge) overeenkomsten is de privacyverklaring van toepassing. 

Bij het gebruik van Internet Explorer kan het zijn dat niet de juiste versie van de site wordt weergegeven. Als dit voorkomt kunt u het beste een andere internet browser gebruiken zoals Chrome, Firefox of Safari.