top of page

Gelukslessen en Training Klaar voor de Brugklas!

aanvullende en waardevolle lessen op school.

 

Gelukskoffercoaching

 

Gelukskoffer is een wetenschappelijk onderbouwde methode voor de groepen 1 tot en met 8 van het primair onderwijs, gebaseerd op de positieve psychologie. In 7 lessen werken kinderen aan hun persoonlijke ontwikkeling en de eigen invloed op geluk. Dit resulteert in een positiever zelfbeeld en een sterk verbeterde sociale omgang.

De lessen in geluk dragen bij aan meer balans tussen IQ en EQ. De gelukslessen starten vanaf groep 3. Voor iedere bouw is er apart werkmateriaal. 

De gelukslessen kunnen ook worden ingezet als anti-pest programma. Als kinderen zelfvertrouwen ontwikkelen heeft dit een positieve invloed op de sfeer in de klas. Gelukskoffer wordt hier steeds meer voor ingezet. 

Om de kinderen zoveel mogelijk aandacht te kunnen schenken, geef ik de lessen van 1 uur in kleine groepjes of individueel. De lessen kunnen iedere week of desgewenst 1 keer in de 2 weken gegeven worden.  Er wordt gewerkt met digitaal materiaal, werkboeken, filmpjes en spelmateriaal. De kinderen worden actief betrokken bij het vormgeven van de lessen. 

Op de Lessen in Geluk pagina staat meer informatie over de

inhoud van de lessen. 

De tarieven voor de trainingen zijn voor scholen in overleg ivm de vorm van de training

" Ik gun het iedereen om gelukkig te zijn. Door de gelukslessen krijg je meer zelfvertrouwen en daardoor heb je minder zin om andere kinderen te pesten. Je wilt juist met elkaar spelen ". Ilayda, 8 jaar

(...) "Geluk kan een vaag begrip zijn, maar al snel kwamen we erachter dat het eigenlijk perfect past bij waar we als school voor staan: leerlingen bewuste keuzes laten maken en een reëel zelfbeeld meegeven."

Bron: Trouw, 27 januari 2018

bottom of page