Kinderyoga

Yoga voor kinderen is speels, een manier om meer in het moment te zijn, bewust te worden van je lichaam, zorgt voor soepele spieren, een goede lichaamshouding en een balans tussen inspanning en ontspanning. Even tijd om je te richten op jezelf en tegelijk ook plezier te hebben met anderen. 

De  ene keer loop je door de woestijn, de andere keer doe je een olifant na in de dierentuin en vervolgens lig je lekker in het zonnetje op strand! Deze avonturen beleven de kinderen tijdens  kleuter- en kinderyoga. In het yoga kinderavontuur komen verschillende oefeningen voor. Zoals yogahoudingen, dans, spel,  ademhalingsoefeningen en ontspanning.  De oefeningen helpen de kinderen om meer bewust te worden van hun lichaam en het soepeler te maken. Ook worden de kinderen gestimuleerd om te oefenen met hun concentratievermogen, geprikkeld om hun verbeeldingskracht te gebruiken en te ontspannen. Tijdens een yoga avontuur gaat het vooral om het plezier en het ervaren van yoga op een speelse manier. Ook kijk ik wat de kinderen aanspreekt en de leeftijd van de kinderen.

Bij Simoon Kinderyoga is voor kinderen van 6-12 jaar. Maar ook oudere kinderen zijn van harte welkom.  

Kinderdeugdenyoga

Tijdens de lessen staan er met regelmaat ook kinderdeugden centraal of deze worden gecombineerd met een yoga avontuur.  Deugden zijn o.a.: moed, samenwerken, kracht en zelfvertrouwen.  De kinderen leren  om deze deugden te herkennen bij zichzelf en anderen.

Op een speelse manier worden zij zich bewust van hun eigen kwaliteiten: door deze te benoemen en te versterken door yoga. Door de bewustwording van hun eigen "talenten" kan dat hen ondersteunen in bepaalde situaties bijvoorbeeld op school of in vriendschappen.  De yogahoudingen staan in het teken van de deugd in combinatie met spel, muziek, creativiteit en plezier .

"Wanneer vind jij jezelf moedig ?"

"Als ik iets voor de 1e keer doe, want dat vind ik toch wel spannend".

Wanneer kan jij wat meer vertrouwen in jezelf gebruiken?"

"Tijdens taal en rekenen want dat vind ik moeilijk". 

Kinderyogafeestje

Met elkaar op avontuur kan ook tijdens een verjaardagsfeestje!

Naar het circus, de dierentuin, de ruimte of een ander thema waar de kinderen affiniteit mee hebben. Het thema kan altijd aangepast worden zodat het echt een feestje op maat wordt voor de jarige job!  Plezier, samenspel en pret staat voorop.

 Voor meer informatie over tarieven , tijden en het inschrijven voor een gratis proefles klik hier. 

De yogakaarten en de  achtergrond van deze pagina is van het boek "Kinderyoga" geschreven door Helen Purperhart. Oprichtster van de Jip en Jan academie, kinderyoga opleiding

    Geluk doorgeven:

*Steun Pip en Teun*

  zie pagina Bij Simoon

Voor vragen of informatie kun je altijd bellen:  0624268458

Email: BijSimoon@outlook.com

Alphen aan den rijn

Op deze site en alle hieruit vloeiende correspondentie en/of (mondelinge) overeenkomsten is de privacyverklaring van toepassing. 

Bij het gebruik van Internet Explorer kan het zijn dat niet de juiste versie van de site wordt weergegeven. Als dit voorkomt kunt u het beste een andere internet browser gebruiken zoals Chrome, Firefox of Safari.