top of page

Iedere maand maak ik een keuze  uit een aantal boeken en heb ik tips voor en met kinderen. 

Ik kijk naar boeken met verschillende thema's en voor alle leeftijden. Leuk om voor te lezen of om cadeau te geven. Alvast veel lees- en uitgaansplezier!

naturalis nu_0.png

ontdek het vernieuwde naturalis

 Naturalis is verbouwd. Het is ontzettend mooi geworden.  Ontdek bijvoorbeeld zelf een fossiel in de werkplaats of

neem een bezoek aan de museumzaal en sta oog in oog met een

Afrikaanse olifant of de grote dinosaurus T.rex Trix.

Voor meer informatie : www.naturalis.nl

Zingen met Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks’ is dé nieuwe familiemusical, vol leuke liedjes, mystieke wezens, grappige tovertrucs en betoverende liefdesdrankjes. Kom naar deze magische voorstelling in het theater. O.a. te zien in de Leidsche Schouwburg

Voor meer informatie: www.ntk.nl

Dolfje_Weerwolfje_en_Foeksia_de_Miniheks
superpower dogs.jpg

Superhelden op 4 poten

Op groot doek in het Omniversum de boeiende film "Superpower dogs. Het is het ware verhaal van zes superhelden op vier poten. Tijdens een reis over de wereld ontmoet je moedige honden die levens redden en ervaar je de bijzondere band van de dieren o.a. de Hollandse herder "Halo",  met hun baasjes. Ook kan er in het Omniversum gekeken worden naar: het wilde leven in Canada of ontdek de oceaan met de kinderen. www.omniversum.nl

kinderyoga.jpg

kinderyoga "ontdek je superkracht"

De superheldin van Helen Purperhart, de schrijfster van het boek, is Pipi Langkous. En ze nodigt kinderen uit om hun superkracht in te zetten. Het boek is kleurrijk, vrolijk en goed opgebouwd. Met duidelijke oefeningen een fijn en inspiratievol boek voor iedere ouder die met kinderen aan de slag wil. Of ieder ander die met kinderen yoga beoefent. 

Zie ook de kinderyoga lessen Bij Simoon

Winterhuishotel

Een slim weesmeisje komt terecht in een spannend, geheimzinnig maar ook sprookjesachtig hotel. Het hotel beschikt over een waanzinnig grote bibliotheek. En daar vindt het meisje Elisabeth een boek met letters die alleen zij kan lezen. Er rust een vloek op Wintershotel die waarschijnlijk alleen Elisabeth kan opheffen. Het verhaal speelt zich af in een magische omgeving waar Elisabeth het avontuur niet uit de weg gaat. Een origineel en verrassend verhaal. 

winterhuis.jpg
bottom of page